Page rank

PageRank je rangiranje, ki ga Google uporablja za razvrščanje spletnih strani z uporabo ocen od 0 do 10, kjer je 10 najvišja ocena.   PageRank s tem objektivno izmeri pomembnost spletnih strani, tako da reši enačbo, ki ima več kot 500 milijonov spremenljivk in 2 milijardi izrazov. Obstaja več načinov za spoznavanje PageRank-a spletnih strani. Najbolj običajen je namestitev orodne vrstice Google in aktiviranje PageRank izbire. 

Page rank Google toolbarPageRank se povezuje z drugimi kazalniki, ki nam povedo, kako priljubljena je spletna stran. V tem primeru, imenovanem tudi “povezava priljubljenosti”, naj bi preučili, koliko povezav stran prejema.

 

Obstajajo različne formule, kot je napredno iskanje v Googlu s povezavo z navodili (www.europa.eu). Spodaj navedeni rezultati so povezave na spletne strani, ki so pridobljene iz drugih strani. 
 
Primer iskanja spletnih osnutkov povezanih s spletno stranjo:
Google rezultati - link
 
Še en kazalnik, ki lahko zagotovi kvantitativno idejo o pomembnosti spletne strani, je poznavanje, koliko prikaznih strani Google lahko najde. Način za to je uporaba strani z navodili (npr. stran: europa.eu). Rezultat je število prikaznih strani v Googlu.
Primer iskanja, koliko registriranih osnutkov najde Google

Koliko strani najde google