spletnastra-brazde

Izdelava spletne strani brazde.org

Projekt Urbanih brazd se od ostalih razlikuje predvsem po tem, da gre za spletno predstavitev večih programskih sklopov pod isto streho. Projekt nam je tako predstavljal predvsem organizacijski izziv.

Načrtovanje

Pri vseh nekoliko kompleksnejših projektih je faza načrtovanja enako pomembna kot faza izvedbe. Postavitev spletne strani je enostavna, ko je dorečena struktura in narejen popis funkcionalnosti splete strani. Dobro načrtovanje je pogoj za kakovostno izvedbo.

Tak pristop je bil pri izdelavi spletne strani Urbanih brazd izrednega pomena. Spletna stran obsega 7 sklopov, hkrati tudi 7 neprofitnih organizacij, s katerimi smo izvajali projekt.

V fazi načrtovanja spletne strani Urbanih brazd smo najprej uskladiti pričakovanja in želje sodelujočih pri projektu, ter hkrati poskrbeli, da se Urbane brazde predstavljajo kot enovita celota.

Izvedba

Spletna stran Urbanih brazd ima zelo domišljeno kategorizacijo. Vsaka organizacija ima svoje podstrani z lastnimi vsebinami, ti so razdeljene v različne kategorije. Obiskovalcu spletne strani je omogočeno brskanje po vsebinah ene same organizacije (članice Urbanih brazd) ali pa po skupnih vsebinah vseh članic Urbanih brazd.

Uredništvo vseh novic izvaja urednik, ta lahko z enim samim klikom objavi to novičko med izbor novic na naslovni strani, ter tako skrbi da je stran vedno zanimiva.

 

 

  • Načrtovanje
  • Oblikovanje
  • Razvoj
  • Promocija
  • Izobraževanje

Urbane brazde

epkUrbane brazde sestavlja sedem neprofitnih organizacij, združenih v Center alternativne in avtonomne produkcije (CAAP) Maribor. Semenska knjižnica društva Varuhi semen, trgovina in distribucijski center Zadruge Dobrina, kolesarska delavnica Mariborske kolesarske mreže, socialno-kulturni združenji Frekvenca in Rizom.

S svojimi aktivnosti sodelujejo z več tisočimi otroki, starši, pripadniki drugih etničnih skupnosti, s strokovnjaki, z mladimi, s kmeti, z delavci, brezdomnimi, Romi in drugimi.Naše delo: